[Barcelona] Movilizaciones por la puesta en libertad de los dos huelguistas presos

[Català]

Més de 800 persones han participat avui (03/06/12) a migdia a la manifestació convocada per l’Assemblea de Barri de Sants en solidaritat amb dos veïns del barri barceloní que estan empresonats des del passat dimecres. Els joves Andreu C. i Rubén M. van ser detinguts en els seus domicilis del carrer Carreras Candi i la rambla de Brasil, respectivament, i el jutjat d’instrucció 31 de Barcelona, després de rebre les directrius per part de la fiscalia, en va ordenar la presó preventiva sense fiança. La mobilització convocada pel teixit associatiu santsenc ha posat sobre la taula l’exigència d’una immediata posada en llibertat dels nois, a qui han qualificat durant la lectura del comunicat com “el millor de la nostra comunitat, ells són el futur”. Tanmateix, també han recalcat que l’empresonament de dos veïns és un atac al conjunt del barri, en tant que va ser el conjunt dels moviments socials del barri els que es van mobilitzar durant la jornada de vaga general. Les més de 25 entitats que s’apleguen dins l’Assemblea de Barri de Sants han volgut mostrar així la unitat en contra de la repressió desfermada després de la mobilització del 29 de març en contra de les retallades i la reforma laboral. En aquest sentit també han assenyalat a CiU i el PP com a responsables de la repressió, una cara de la moneda que té en el seu revers “les polítiques econòmiques que salvaguarden a la banca i precaritzen àmplies capes de la població”.

Adhesius a la seu local de CiU

La protesta ha recorregut el passeig de Sant Antoni i ha enfilat la carretera de Sants fins arribar a la seu institucional del districte de Sants-Montjuic, que estranyament no es trobava envoltada per agents antiavalots de la guàrdia urbana. Al llarg del recorregut s’ha fet una aturada per escoltar les paraules de Mariana Huidobro, mare de Rodrigo Lanza. Huidobro ha denunciat que el seu fill, empresonat pel cas 4F, ha tornat a la presó de Quatre Camins després que la junta de tractament li hagi retirat els permisos i el dret a sortir de la presó per anar a treballar. La manifestació ha acabat el seu recorregut davant la seu local de CiU, al costat del mercat d’Hostafrancs, on les centenars de persones concentrades han cridat “Amb Convergència se’ns acaba la paciència”, mentre alguns manifestants omplien d’adhesius amb els lemes “Andreu i Ruben, llibertat” o “Ni retallades, ni repressió” la porta, la façana i els rètols. Ahir també es va fer una concentració solidària a Tortosa (municipi natal de l’Andreu) i a d’altres municipis catalans. Actualment, tots dos presos es troben a la galeria d’ingressos del centre penitenciari Brians I a l’espera d’entrar al mòdul. El seu advocat ja prepara un recurs per a demanar la seva posada en llibertat.

Castelló es solidaritza amb els empresonats del 29-M

Vora la trentena de persones es van concentrar ahir 2 de juny a la plaça Maria Agustina de Castelló de la Plana en solidaritat amb Andreu, militant de Maulets a Tortosa, i Rubén, activista social del Barri de Sants, empresonats per participar activament a la vaga general del 29 de març. La concentració es va constituir com un acte de suport als represaliats. A la pancarta es podia llegir: Ni retallades, ni repressió en al·lusió als atacs cap als drets socials i laborals de la classe treballadora que estan portant a terme els diferents governs, tant del Partit Popular, com de CiU. Maulets la Plana també es solidaritza amb els detinguts a Mallorca en les protestes contra el president Bauzá i els estudiants de la #PrimaveraValenciana, com s’ha pogut escoltar en el manifest que han llegit els seus membres. «Les multes no aturaran el jovent, només reforcen la lluita per una societat més justa i solidària» –deia el comunicat–. Per finalitzar, l’organització va fer una crida a la resposta col·lectiva per «combatre la crisi capitalista i col·laborar activament a les diferents mobilitzacions que es portaran a terme properament».

_______________________________________

[Castellano]

Más de 800 personas han participado hoy (03/06/12) a mediodía a la manifestación convocada por la Asamblea de Barrio de Sants en solidaridad con dos vecinos del barrio barcelonés que están encarcelados desde el pasado miércoles. Los jóvenes Andrés C. y Rubén M. fueron detenidos en sus domicilios de la calle Carreras Candi y la rambla de Brasil, respectivamente, y el juzgado de instrucción 31 de Barcelona, ​​tras recibir las directrices por parte de la fiscalía, ordenó la prisión preventiva sin fianza. La movilización convocada por el tejido asociativo santsense ha puesto sobre la mesa la exigencia de una inmediata puesta en libertad de los chicos, a quien han calificado durante la lectura del comunicado como «el mejor de nuestra comunidad, ellos son el futuro». Sin embargo, también recalcaron que el encarcelamiento de dos vecinos es un ataque al conjunto del barrio, en tanto que fue el conjunto de los movimientos sociales del barrio los que se movilizaron durante la jornada de huelga general. Las más de 25 entidades que se reúnen dentro la Asamblea de Barrio de Sants han querido mostrar así la unidad en contra de la represión desatada tras la movilización del 29 de marzo en contra de los recortes y la reforma laboral. En este sentido también señalaron a CiU y PP como responsables de la represión, una cara de la moneda que tiene en su reverso «las políticas económicas que salvaguardan a la banca y precarizan amplias capas de la población».

Adhesivos en la sede local de CiU

La protesta ha recorrido el paseo de Sant Antoni y ha enfilado la carretera de Sants hasta llegar a la sede institucional del distrito de Sants-Montjuic, que extrañamente no se encontraba rodeada por agentes antidisturbios de la guardia urbana. A lo largo del recorrido se ha hecho una parada para escuchar las palabras de Mariana Huidobro, madre de Rodrigo Lanza. Huidobro denunció que su hijo, encarcelado por el caso 4F, ha vuelto a la cárcel de Quatre Camins después de que la Junta de Tratamiento le haya retirado los permisos y el derecho a salir de la cárcel para ir a trabajar. La manifestación ha terminado su recorrido ante la sede local de CiU, junto al mercado de Hostafrancs, donde las cientos de personas concentradas han llamado «Con Convergència se nos acaba la paciencia», mientras algunos manifestantes llenaban de pegatinas con los lemas «Andreu y Ruben, libertad» o «Ni recortes, ni represión» la puerta, la fachada y los rótulos. Ayer también se hizo una concentración solidaria en Tortosa (municipio natal de Andrés) y en otros municipios catalanes. Actualmente, ambos presos se encuentran en la galería de ingresos del centro penitenciario Brians I a la espera de entrar en el módulo. Su abogado ya prepara un recurso para pedir su puesta en libertad.

Castellón se solidariza con los encarcelados del 29-M

Junto a la treintena de personas se concentraron ayer 2 de junio en la plaza María Agustina de Castellón de la Plana en solidaridad con Andrés, militante de Maulets en Tortosa, y Rubén, activista social del Barrio de Sants, encarcelados por participar activamente en la huelga general del 29 de marzo. La concentración se constituyó como un acto de apoyo a los represaliados. En la pancarta se podía leer: Ni recortes, ni represión en alusión a los ataques hacia los derechos sociales y laborales de la clase trabajadora que están llevando a cabo los diferentes gobiernos, tanto del Partido Popular, como de CiU. Maulets la Plana también se solidariza con los detenidos en Mallorca en las protestas contra el presidente Bauzá y los estudiantes de la #PrimaveraValenciana, como se ha podido escuchar en el manifiesto que han leído sus miembros. «Las multas no detendrán a la juventud, sólo refuerzan la lucha por una sociedad más justa y solidaria»-decía el comunicado-. Para finalizar, la organización hizo un llamamiento a la respuesta colectiva para «combatir la crisis capitalista y colaborar activamente en las diferentes movilizaciones que se llevarán a cabo próximamente».

http://www.setmanaridirecta.info/

Comunicado:

Fuente: http://www.lahaine.org/index.php?blog=2&p=62053
¡Haz clic para puntuar esta entrada!
(Votos: 0 Promedio: 0)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio